art-space

De serie Pokémon

Over de hele wereld heb je verschillende cartoons die worden bekeken. De een bekender dan de ander, echter kent iedereen de cartoon Pokemon. Dit is een wereldbekende cartoon en aan iedereen die je het vraagt, wordt Pokémon herkend. Zo kun je op de televisie naar Pokémon kijken en kun je de hoofdpersoon Ash Ketchum zien. In de cartoon gaat Ash Ketchum naar verschillende dorpen om met mensen te vechten. Dit vechten is niet letterlijk, maar doet hij juist met fantasie figuren. Deze figuren noem je Pokémon en dit zijn een soort van wezens met speciale krachten. Zo kan een Pokémon vuurkrachten hebben en de ander waterkrachten. Deze Pokémon kun je vangen in de cartoon en met deze wezens vecht je tegen iemand anders met dezelfde wezens. In de cartoon zijn er diepe dalen en goede momenten voor Ash Ketchum. Iedere aflevering gebeurt er iets anders en maakt hij bijvoorbeeld nieuwe vrienden of juist nieuwe vijanden. De hoofdpersoon Ash Ketchum komt altijd op voor zijn vrienden en natuurlijk zijn beste maatje Pickachu. Pickachu is een Pokémon en normaal hebben mensen geen relatie met een Pokémon. Echter heeft Ash Ketchum dit wel en is Pickachu zijn beste vriend door de hele serie heen.

Kaarten

Naast dat Pokémon een cartoon serie is die je op de televisie kunt bekijken. Is het ook een kaartspel en hebben veel mensen Pokémon kaarten. Dit is een zeer gewild product en vooral de oude kaarten kunnen veel geld waard zijn. Sommige Pokémon kaarten worden voor duizenden euro’s verkocht en sommige juist voor heel weinig. Kinderen vinden het leuk om deze kaartjes te hebben en op school ruilen ze vaak met andere kinderen. Het wordt voornamelijk gezien als een verzamelobject, echter is het juist de bedoeling dat er met de kaarten gespeeld wordt. Zo kun je tegen andere mensen een wedstrijd houden en kun je zien welke Pokémon kaarten juist sterker zijn.

mika-baumeister-aEKwSdX5pJU-unsplash
Pokémon Go

Pokémon is in de laatste jaren steeds bekender geworden. Dit komt deels door de uitgave van Pokémon Go op de mobiel. Zo kon je met je mobiel in het echte leven Pokémon vangen die je kon zien in het spel. Je gebruikt je mobiel om naar verschillende locaties te gaan en dit moest je in het echte leven ook doen. Op deze manier waren er veel kinderen die begonnen met dit spel en hierdoor was Pokémon weer bekender geworden bij het jonge publiek.

MEER TE WETEN KOMEN

Spongebob

Dragon Ball Z